Some time ago I got a bottle of Whisky Extra Stout from my work colleague. The beer was his own production.
It was first WES in my life, and I must admit that I enjoyed it.
Good job and interesting beer style.
general information:
brewery: home brewery, style - Whisky Extra Stout, alcohol: ?%, Plato: ?, ingredients:?
package: -/7
Small, 33cl bottle without label. Nothing to judge actually.
foam: 5/7
Foam is quite large and have beige tone. It falls quickly, but it leaves small lacing. Thin layer lasts to the end.
smell: 4/7
The most noticeable aroma is one that, I guess, comes from malt smoked
with peat. It reminds me chemical smell that one can sometimes sense on
railway station (at least on polish railway station). This makes first
contact with this beer's aroma a bit unpleasant. After a bit of a stir,
there is very nice coffee-caramel aroma of roasted malt.
color: 6/7
Beer is black and have good clarity.
saturation: 6/7
Low, appropriate for this style.
taste: 5/7
Low sweetness, which means that beer was deeply fermented. Another proof for this is small body and subtle flavour of alcohol. Roasted malt is more evident in flavour than in aroma, but still peat taste (and after-taste) ow scotch whisky is dominant.
overall: 5,5/7
===================================================
Jakiś czas temu kolega z pracy obdarował mnie butelką Whisky Extra Stouta włąsnej produkcji.
To był pierwszy w życiu WES jakiego piłem i muszę przyznać, że piwko bardzo mi smakowało.
Dobra robota i interesujący styl
informacje ogólne:
browar: browar domowy, styl - Whisky Extra Stout, alkohol: ?, ekstrakt: ?, składniki: ?
opakowanie: -/7
Mała butelka o pojemności 33cl. W zasadzie nie ma w niej nic do oceny.
piana: 5/7
Piana dość obfita o beżowym odcieniu. Opada dość szybko pozostawiając niewielki lacing, ale kożuszek utrzymuje się do końca.
zapach: 4/7
Na pierwszym planie wyraźny zapach, który jak mi się wydaje pochodzi od słodu wędzonego torfem. Mnie kojarzy się z chemicznym zapachem jaki czasami można spotkać na polskich dworcach. W związku z tym pierwszy kontakt z aromatem tego piwa nie nalezy do najprzyjemniejszych. Po zamieszaniu naczyniem wyłania się bardzo ładny, czekoladowo-karmelowy zapach palonego słodu.
kolor: 6/7
Piwo jest praktycznie czarne, a przy tym dość klarowne.
wysycenie: 6/7
Niskie, odpowiednie dla tego typu piwa.
smak: 5/7
Piwo ma niewielką słodycz, co świadczy o tym, że jest mocno odfermentowane. Kolejnym dowodem na to jest niska pełnia smaku i lekki nuty alkoholowe. W smaku bardziej niż w zapachu wyczuć można palony słód, jednak dominuje torfowy smak (i posmak) szkockiej whisky.
ogólnie: 5,5/7
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz